Analiza biochimică a sângelui este o metodă de analiză a nivelurilor glicemiei, a balanței hidro-electrolitice și a funcției renale. Se recomandă a fi efectuată în analize de rutină sau pentru monitorizarea unor tratamente, pentru diagnosticul unor afecțiuni. Presupune recoltarea de sânge din vena unui braț al pacientului, dimineața, pe nemâncate.

Efectuăm o varietate de servicii de analize biochimie care oferă informații valoroase despre funcționarea sistemului biochimic al organismului dumneavoastră. Aceste analize ajută la evaluarea nivelurilor de substanțe chimice, enzime și hormoni din sânge, oferind astfel o perspectivă asupra stării generale a sănătății dumneavoastră.

Iată câteva exemple de servicii de analize biochimie pe care le efectuăm:

  1. Profilul lipidic: Acesta analizează nivelurile de colesterol total, colesterol LDL (cunoscut și sub denumirea de "colesterol rău"), colesterol HDL (sau "colesterol bun") și trigliceride. Această analiză este utilizată pentru evaluarea riscului cardiovascular și a bolilor asociate cu dislipidemia.

  2. Profilul hepatic: Aceasta analizează nivelurile de enzime hepatice (cum ar fi alaninaminotransferaza - ALT și aspartataminotransferaza - AST), bilirubină, proteine totale și albumină. Această analiză ajută la evaluarea funcției hepatice, depistarea hepatitelor, a bolilor hepatice și a altor afecțiuni hepatobiliare.

  3. Profilul renal: Acesta analizează nivelurile de uree, creatinină, acid uric, electroliți (cum ar fi sodiul, potasiul) și alte parametri relevanți. Această analiză ajută la evaluarea funcției renale și poate identifica tulburările renale sau alte afecțiuni asociate.

  4. Profilul metabolic: Aceasta analizează nivelurile de glucoză, insulină și markeri specifici pentru metabolismul glucidic, cum ar fi hemoglobina glicată (HbA1c). Această analiză este utilă pentru diagnosticarea și monitorizarea diabetului zaharat și a tulburărilor metabolice asociate.

  5. Profilul electroliților: Aceasta analizează nivelurile de sodiu, potasiu, calciu, magneziu și alte electroliți în sânge. Această analiză ajută la evaluarea echilibrului electrolitic și poate identifica tulburările hidroelectrolitice.

Acestea sunt doar câteva exemple de servicii de analize biochimie pe care le putem efectua. În funcție de necesitățile dumneavoastră medicale specifice, putem adapta setul de analize pentru a obține informațiile relevante și a vă oferi un diagnostic precis și o îngrijire adecvată. Este important să consultați medicul dumneavoastră pentru a determina care analize sunt necesare în cazul dumneavoastră și pentru a interpreta rezultatele în contextul medical adecvat.

Contactați-ne!

Suntem bucuroși să vă oferim orice informație legată de analizele ce pot fi efectuate, rezultate și orice alte servicii oferite de laboratorul nostru

0256 47 47 47

/Biohem Laborator de Analize Medicale Dr Iovanescu Dana

Biohem. Toate drepturile rezervate.
Integral Design

Cere oferta

Sunteți interesat de produsul nostru Biochimie?

Trimiteți-ne datele dvs. de contact prin formularul de mai jos și vă vom trimite oferta noastră în cel mai scurt timp.