Imunologia este știință care se ocupă cu studiul imunității organismului. Imunitatea este o stare de rezistență a omului față de bolile infecțioase provocate de microbi, virusuri, etc. Unele persoane au o imunitate naturală, adică sunt din naștere rezistente la o serie de boli. Alte persoane își câștigă imunitatea fie facând o boală (pe care a doua oară nu o mai fac), fie vaccinându-se contra unor anumitor boli. La baza imunității stă formarea de substanțe protectoare, numite anticorpi.

Efectuăm o gamă variată de servicii de analize imunologie, care sunt specializate în evaluarea răspunsului imunitar al organismului dumneavoastră. Aceste analize sunt utile în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor imunologice, inclusiv a bolilor autoimune, alergiilor și a infecțiilor virale sau bacteriene.

Iată câteva exemple de servicii de analize imunologie pe care le efectuăm:

  1. Profilul imunologic complet: Aceasta analizează diferite componente ale sistemului imunitar, inclusiv nivelurile de imunoglobuline (IgG, IgM, IgA), numărul și activitatea limfocitelor, nivelurile de citokine și alți markeri imunologici relevanți. Această analiză ajută la evaluarea stării generale a sistemului imunitar și poate identifica deficiențe imunitare sau tulburări ale sistemului imunitar.

  2. Testele alergice: Acestea sunt utilizate pentru a identifica alergiile specifice la diferite substanțe, cum ar fi polenul, praf de casă, mucegaiurile, alimente sau anumite medicamente. Analizele alergice pot fi realizate prin metode de piele (prick test) sau prin analize de sânge pentru a detecta nivelurile de anticorpi specifici alergenilor.

  3. Testele de autoanticorpi: Acestea detectează prezența anticorpilor care atacă propriile țesuturi ale organismului, fiind asociate cu bolile autoimune, cum ar fi lupusul eritematos sistemic, artrita reumatoidă sau boala celiacă. Aceste analize imunologice pot identifica autoanticorpii specifici și pot fi utile în confirmarea diagnosticului și în monitorizarea afecțiunilor autoimune.

  4. Teste de markeri virali: Aceste analize detectează prezența anticorpilor specifici unor infecții virale, cum ar fi HIV, hepatitele virale (A, B, C), virusul herpes simplex sau virusul Epstein-Barr. De asemenea, se pot efectua analize pentru a detecta prezența fragmentelor de ADN sau ARN viral în cazul unor infecții virale active.

  5. Evaluarea funcției celulelor T și B: Aceste analize evaluează numărul, proporția și activitatea celulelor T și B, care sunt componente esențiale ale sistemului imunitar adaptativ. Ele pot fi utile în diagnosticarea imunodeficiențelor primare și în monitorizarea răspunsului imun la vaccinuri sau terapii imunologice.

Acestea sunt doar câteva exemple de servicii de analize imunologie pe care le putem efectua. În funcție de necesitățile dumneavoastră medicale specifice, putem adapta setul de analize pentru a obține informațiile relevante și a vă oferi un diagnostic precis și o îngrijire adecvată. Este important să consultați medicul dumneavoastră

Contactați-ne!

Suntem bucuroși să vă oferim orice informație legată de analizele ce pot fi efectuate, rezultate și orice alte servicii oferite de laboratorul nostru

0256 47 47 47

/Biohem Laborator de Analize Medicale Dr Iovanescu Dana

Biohem. Toate drepturile rezervate.
Integral Design

Cere oferta

Sunteți interesat de produsul nostru Imunologie?

Trimiteți-ne datele dvs. de contact prin formularul de mai jos și vă vom trimite oferta noastră în cel mai scurt timp.